... ...

A Pfaffenrot-féle manuális technika (SzRT) és a Kinesio tape együttes alkalmazása

 

Kinesio tape gyerekeknek és csecsemőknek.

Együttes használata a Pfaffenrot-féle manuális terápiával

A Kinesio tape célja, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken a centrális és a lokális felhelyezéssel, továbbá, hogy a zavart a szervezetben keletkező folyamatokat receptor ingerekkel segítse, és így elősegítse az öngyógyítást. Fő kiindulási pontjai a bőr és az izomzat voltak, a felhelyezés alapelvei a kineziológián alapulnak.

A kinesio tape és a Pfaffenrot-féle manuális terápia alapszemlélete hasonló: az emberi testet olyan egységként szemléli, amelyben a test sokrétű, egymással szoros kapcsolatban lévő struktúrák hálózata – pl. a bőr, a myofascia, akupresszúrás pontok, a meridiánok, az izmok, stb. A tape, mint kiegészítő terápia hatékonyan alkalmazható a SzRT terápiával párhuzamosan.

Csecsemőknél heti egy 45 perces SzRT kezelés után ragasztjuk fel a tapet, melynek célja az, hogy a kezelés utáni elért ellazult állapotot fenntartsuk illetve korrigáljuk a patológiás helyzetet.

Tapasztalataink alátámasztják, hogy:

  • a tape segítette a hét során az  SzRT-vel elért eredményt megőrizni
  • az SzRT és a tape  segített növelni a mozgástartományt
  • az SzRT és a tape együttes alkalmazásával a babák alkalmanként egyre aktívabbak lettek
  • az SzRT és a tape segített a patológiás tartások korrigálásában

Nézzük meg valós példákon keresztül a Pfaffenrot-féle manuális technika és kinesio tape együttes alkalmazását és eredményeit:

Kezdeti státusz: Dórikánál 4 hónapos korában kezdtük el a kezelést. A méhen belüli kialakult rossz tartás következtében születése után fejét csak jobb oldalra fordította, hason és háton egyaránt, balra egyáltalán nem. Nyak-vállöve feszes volt. Jelenleg: Dórika szépen, forog, fejét hason és háton is mindkét irányba forgatja, kúszással próbálkozik.

Kezdeti állapot

SZRT

 Kinesio Tape
  

  Jelenlegi állapot

Jelenleg: Dórika szépen fordul mindkét irányba.

Kezdeti státusz: Atinál 5 hónapos korában kezdtük el a kezelést. Nem támasztott ki karjaival, ezért fejét törzsizmokból emelte, amik nagyon feszesek lettek főleg derék tájon. Feszessége akadályozta a forgást. Nem szeretett hason lenni.

 Kezdeti állapot

  

 SZRT

 

Kinesio tape

 

Jelenlegi állapot

Jelenleg: Ati karjaival szépen támaszkodik alkaron, mindkét oldalán keresztül forog, derekán a bőr szépen kiemelhető.

Egyéb felhelyezések az SzRT után:

  

Írta: Gelencsér – Trapp Dorottya szakmai vezető – Trappsifüles Mozgás- és Készségfejlesztő Központ

További kérdések esetén keressenek bennünket elérhetőségeink valamelyikén, vagy kérjenek időpontot személyes konzultációra: https://trappsifules.hu/kapcsolat/

Gyermekem minőségi fejlesztése az én kezemben van.

Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

+36 30 221 221 0

1193 Budapest, Táncsics Mihály utca 72.